Münafığın haset dolu çirkin ahlakı Kuran’ın, “Size bir iyilik dokununca tasalanırlar” (Al-i İmran Suresi, 120) ayetiyle Müslümanlara haber verilmiştir. Allah’ın ayette ‘tasalanırlar’ sözüyle dikkat çektiği gibi, Müslümanların rahatı, huzuru, kardeşliği münafıklar için bir ‘kalp acısı‘dır. Onlara en ufak bir iyilik ulaştığında, münafık kıskançlıktan ve öfkeden deliye döner. Müslümanların bir ‘başarı kazanması, güzelleşmesi, bedenen daha güçlü ve daha mükemmel hale gelmesi’ münafığı çok kızdırır. Aynı şekilde ‘Müslümanların zenginleşmesi, maddi açıdan daha fazla bolluk içinde yaşayıp daha fazla nimete sahip olmaları’ da yine münafığı çok rahatsız eder.
Öyle ki, Müslümanlar maddi manevi herhangi bir güzellik kazandıklarında, kimi zaman münafıklar ‘öfke ve kıskançlıktan, fiziksel olarak bile rahatsızlanırlar’. Bazen sinirden tansiyonları çıkar, başları ağrımaya, mideleri rahatsızlanmaya başlar. Üzerlerinde müthiş bir stres ve sıkıntı oluşur. Duydukları manevi ızdırap bedenlerini de etkisi altına alır. ‘Müslümanların birbirlerini sevmeleri, sağlıklı, dinç, genç ve güzel olmaları, etkili faaliyetler yapmaları, başarılı olmaları, yeni tebliğ imkanları elde etmeleri, dünya çapında makalelerinin, kitaplarının, dergilerinin yayınlanması, geniş katılımlı konferanslar yapmaları; kısacası İslam’ı güzel ve güçlü bir şekilde yaymaları’ münafıklar için hep büyük bir azaba dönüşür.
ADNAN OKTAR: “Bak diyor ki Cenab-ı Allah Al-i İmran Suresi 120. ayette, “Size bir iyilik dokununca tasalanırlar” diyor. Adamın tansiyonu çıkıyor, ızdırap duyuyor eğer bir iyilik dokunursa Müslümanlara. Mesela sen birisini seversen veya sıhhatli, sağlıklı olursan, bir başarı kazanırsan, İslam’ı güzel ve güçlü yayarsan, bol para kazanıyorsan, münafık buna haset eder. Ama bunu tabii doğrudan “Ben haset ettim” deme şeklinde değil de, huysuzluk yaparak, ahlaksızlık yaparak, pislik yaparak,Müslümanların arasını açarak yapmaya çalışır. Münafığın en ziyade rahatsız olduğu şey sevgidir. Sevgiyi çok kıskanır. Sevgiye zarar vermek ister. İşte “Ben herkesten üstünüm. En üstün olan benim. En çok sevilmeye layık olan benim” mantığında olur münafık. Ne diyor Samiri?“Onların görmediklerini gördüm ben” diyor. Hepsinden daha akıllı olduğu kanaatinde. “Bu aklı zayıf olanlar gibi mi olacağız?” diyorlar. “Bu sıradan akıllı insanlara mı uyacağız?”, “Bunlar gibi mi olacağız?” diyorlar.” (A9 TV, 23 Ocak 2016)