İMAN EDENLER HZ. MEHDİ (A.S.)’IN ZUHURUNU ÖZLEMLE BEKLEYECEKLERDİR

Ahir Zamana Ait Yeni Bilgiler
“…Göklerin ve yerin sakinleri onun eksikliği yüzünden dert içinde olacaktır,  iman eden  erkekler ve iman eden kadınlar onun yokluğunda özlem içinde bekleyecekler ve karışıklık içinde olacaklardır!


(El-Sahife El-Mehdiye’den Seçme Dualar, Seyyid Murtaza Müçtehidi Sistani, sf. 65 Kifayetul Athar: 158; El-Bihar 36: 337 ve 51: 109)

 

3%20(2)Peygamberimiz (s.a.v.) hadisinde, Hz. Mehdi (a.s.)’ın zuhurundan önceki dönemde hem iman edenlerin, hem de yerdeki ve gökteki canlıların Hz. Mehdi (a.s.)’ın özlemle zuhurunu bekleyeceklerini bildirmiştir. Hz. Mehdi (a.s.)’ın öncesinde iman edenlerin zulüm ve baskı altında sıkıntılı bir hayatlarının olacağına dikkat çekmiştir. Ayrıca Darwinist ve materyalist sistemin hakim olduğu dünya düzeni içinde yaşamaları nedeniyle insanların zorluk çekeceklerini ancak bir yandan da derin bir özlem içinde Hz. Mehdi (a.s.)’ın zuhuruyla oluşacak olan huzur ve güven ortamının ümidini taşıyacaklarını haber vermiştir.

Gerçekten de Hz. Mehdi (a.s.)’ın zuhurundan önceki dönemde dünyaya hakim olacak sevgisizlik, hırs ve düşmanlık ruhu ve bu ruh halinin meydana getirdiği huzursuzluk, kargaşa, ve anarşi ortamları müminlerin Hz. Mehdi (a.s.)’a olan bu özlemlerini daha da pekiştirecektir.