TEVBE SURESİ’NİN 32. AYETİ AHİR ZAMANA VE HZ. MEHDİ (A.S.)’A İŞARETLER TAŞIMAKTADIR

Ahir Zamana Ait Yeni Bilgiler
AĞIZLARIYLA ALLAH’IN NURUNU SÖNDÜRMEK İSTİYORLAR. OYSA KAFİRLER İSTEMESE DE ALLAH, KENDİ NURUNU TAMAMLAMAKTAN BAŞKASINI İSTEMİYOR.
(Tevbe Suresi, 32)

 

1.

Ağızlarıyla Allah’ın nurunu söndürmek istiyorlar… (Tevbe Suresi, 32)

 

Allah’a iman etmeyen, materyalist ve ateist zihniyete sahip kişiler İslam ahlakının yeryüzüne yayılmasını var güçleriyle engellemeye çalışmaktadırlar. Bu kişiler özellikle geçtiğimiz yüzyılda evrim teorisi gibi hiçbir bilimsel delile dayanmayan bir safsatayla insanları kainatın tesadüfen oluştuğu şeklindeki akla ve mantığa aykırı bir yalana zorla inandırmayı kendilerine vazife edinmişlerdir. Allah’ın bütün kainatı yoktan yarattığı gerçeğini maddi-manevi her türlü imkanlarını seferber ederek bütün insanlardan kendilerince saklamayı ve insanları Allah inancından uzaklaştırmayı öncelikli hedef edinmişlerdir. Bu şekilde güya İslamiyet’in yayılmasını, büyümesini durduracaklarını sanmışlardır.

97

2.

…Oysa kafirler istemese de Allah, Kendi nurunu tamamlamaktan başkasını istemiyor. (Tevbe Suresi, 32)

 

Oysa ki İslam dini Allah’ın kulları için seçip beğendiği, kıyamete kadar geçerli olan son hak dindir, Allah’ın nurudur. İçinde bulunduğumuz yüzyıl da İslamiyet’in şahlanacağı yüzyıldır.

Allah her yeri sarıp kuşatmıştır, dolayısıyla Allah’ın nuru da her yeri kaplamıştır. İslam ahlakı günümüzde hızla yayılmakta, dünyanın dört bir yanında insanlar akın akın İslamiyet’i kabul etmektedirler. İman etmeyenler her ne kadar istemeseler de, İslam ahlakının yayılmaması için çaba gösterseler de Allah kendi dinini yeryüzünde yerleşik kılacaktır ve Kendi nurunu tamamlayacaktır. Buna engel olmaya hiç kimsenin gücü asla yetmeyecektir.

İslam ahlakının dünya hakimiyeti Allah’ın kaderde yazdığı bir müjdedir ve Allah hak kitabımız olan Kuran-ı Kerim’de de bütün müminleri bu vaadiyle müjdelemektedir.