İBRAHİM SURESİ, 14. VE 15. AYETLER AHİR ZAMAN VE HZ. MEHDİ (A.S.)’A İŞARETLER TAŞIMAKTADIR

Ahir Zamana Ait Yeni Bilgiler
Ve onlardan sonra sizi o arza mutlaka yerleştireceğiz. İşte bu, makamımdan korkana ve tehdidimden korkana ait (bir ayrıcalıktır). Fetih istediler, (sonunda) her zorba inatçı bozguna uğrayıp -yok oldu- gitti.
(İbrahim Suresi, 14-15)


1. 

Ve onlardan sonra sizi o arza mutlaka yerleştireceğiz…

Allah ayetinde İslam ahlakının tüm dünyaya mutlaka hakim olacağını, Müslümanların dünya üzerinde rahat ve hakim bir şekilde yaşayacaklarını bildirmektedir. İslam ahlakı bugüne kadar dünyaya hakim olmamıştır. Ahir zamanda Hz. Mehdi (as)’ın zuhuru ve Hz. İsa (as)’ın yeniden dünyaya gelişi ile Allah İslam’ı dünyaya hakim kılacaktır. Ayet de Allah bu Altın Çağ dönemine işaret etmektedir. Ahir zamanda iman ettikleri için çok büyük baskı, şiddet ve eza gören Müslümanlar huzur, güvenlik ve barışa kavuşacaklardır. İslam dinine karşı mücadele veren Darwinist, materyalist, ateist ve komünist zihniyetler, Hz. Mehdi (a.s) döneminde yerle bir olacak, bu da Müslümanların ve tüm inananların dinlerini rahat yaşamalarına vesile olacaktır.

45


2.

… İşte bu, makamımdan korkana ve tehdidimden korkana ait (bir ayrıcalıktır)…

Ancak Allah Ahir Zaman’da bu hakimiyetin gerçekleşmesi için iman edenlerin Allah’tan çok korkmalarını ve ahirete kesin bir bilgiyle inanmalarını şart koşmaktadır.

3.

Fetih istediler, (sonunda) her zorba inatçı bozguna uğrayıp -yok oldu- gitti. (İbrahim Suresi, 14.15)

Ahir zamanda Hz. İsa (as), Hz. Mehdi (as) ve yardımcıları vesilesi ile dünya üzerindeki zorla kabul ettirilmeye çalışılan tüm batıl sistemler bozguna uğrayacak ve Allah inancı tüm dünyada sağlam ve kesin olarak hakimiyetini sağlayacaktır.