SÜLEYMAN HİLMİ TUNAHAN HAZRETLERİ VE ŞEYH SEYYİD MUHAMMED RAŞİD EROL HAZRETLERİ’NİN HZ. MEHDİ (A.S.)’IN ZUHURUNUN BU YÜZYILDA OLACAĞINA DAİR İFADELERİNDEN BAZILARI

Ahir Zamana Ait Yeni Bilgiler

SÜLEYMAN HİLMİ TUNAHAN: (1888-1959)

El hadis:

fe tüba lil gureba” (Müslim, Tırmizi)
Ne mutludur garip kimseler için.

Evladlarım bu ilimleri öğrenirken çekilen sıkıntılar ve mahrumiyetler bilinsin ki, ilerde tecelli edecek lutuf ve ihsanın derecesiyle alakadardır.
Şu anda sizler, istikbaldeki günlerinize kıyasla hayatınızın en çilekar zamanını yaşıyorsunuz. Her külfetin muhakkak ki bir nimeti vardır. BU DİNİN GARİP GÜNLERİNDE HİZMET EDENLER, SALTANATINI SÜRMEDEN ÖLMEZLER. BENİM EVLADLARIM BU DÜNYADA FUKARALIK VE YOKSULLUK ÇEKMEYECEK. SİZİ TEBŞİR EDERİM ÇOCUKLAR, BU DİN YENİLENECEKTİR!.. (Süleyman Hilmi Tunahan,  Mustafa Özdamar, sf. 161)

ŞEYH SEYYİD MUHAMMED RAŞİD EROL (1930-1993)

Gavs hazretlerine sorulmuş: Efendimiz bu kadar cezbe ehli, muhabbet ehli, Vird ehli vardı. Şimdi hepsi gevşemişler ve tembellik içindedirler. Bu niçin böyle oluyor? Gavs hazretleri buyurmuş: “evet artık hidayet kalmamış da ondan. Bizimkisi bu zamanda vallahi bir durumu muhafazadır, aldatmaca gibi birşey. ÇÜNKÜ TAM HİDAYET ŞİMDİ HZ. MEHDİ (A.S.)IN ELİNDEDİR. TAM MANASIYLA HİDAYETİ O YAPACAK. Biz ise çoluk çocuk nasıl aldatılırsa, eğlendirilirse öyle yapıyoruz” Şeyh Seyyid Muhammed Raşid Erol (k.s.)’nin hayatı, dr. A. Selahaddin Kınacı, sf. 87)

rosepl4